Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Aftrap Housing Action Week 23! Blokkenschema acties in Nederland

De Housing Action Days 2023: Europese burgers strijden gezamelijk voor het recht op wonen! De Housing Action Days 2023: Europese burgers strijden gezamelijk voor het recht op wonen. Van 24 maart tot 2 april 2023 gaan duizenden mensen in meer dan 40 steden in heel Europa de straat op voor het recht op wonen en de stad om de torenhoge woonlasten aan de kaak te stellen. In 2021 ondertekende de Nederlandse regering de Verklaring van Lissabon, waarin 27 Europese lidstaten hebben afgesproken om dakloosheid voor 2030 te beëindigen. Toch blijft dak- en thuisloosheid toenemen, en leven er ook steeds meer mensen tijdelijk, onzeker en te duur. De overheid van Nederland en de andere Europese lidstaten doen te weinig om deze groeiende humanitaire crisis op te lossen.

Daarom zijn er ook door de woonbeweging in Nederland verschillende acties gepland in o.a. Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Haarlem en Den Bosch. Een overzicht van alle acties vind je op woonopstand.nl. We hopen jullie allemaal te zien bij deze lokale acties voor een radicaal ander woonbeleid! 

De ‘European Action Coalition for the Right to Housing and to the City’ is een coalitie van bewegingen uit verschillende Europese steden en landen. Voor de originele oproep voor de Housing Action Week en een kaartje met alle acties in heel Europa zie housingnotprofit.org

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL