Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Woonoproer Actie #HAD2023 – 25 maart tot 1 april

In het kader van de Housing Action Days #had2023 van de Europese Actie Coalitie vraagt Woonoproer Haarlem aandacht voor het falende woonbeleid. In Nederland doen politici alsof ze de wooncrisis oplossen, maar in de praktijk loopt “sociaal” beleid te vaak spaak.

Onze actie tijdens de Housing Action Days richt zich op het tekortschietende woonbeleid in Haarlem: De hotelstop die geen shortstay tegenhoudt, leegstandsbeheer dat leegstand doet lonen en woonrecht sloopt, sociale huur met (te hoge) inkomenseisen, de jarenlange wanpraktijken van een studentenflat-huisjesmelker die zo extreem zijn dat #BOOS van BNNVARA zich ermee moest bemoeien, het houdt niet op. En dan hebben we het nog geeneens over de luxe appartementen in het oude V&D gebouw gehad. In tijden van wooncrisis, verkoopt de gemeente haar vastgoed voor asociale doeleinden.

Wij hopen met deze actie duidelijk te maken dat beleid pas sociaal is als het niet alleen op papier maar ook in de praktijk voor Haarlemse inwoners werkt!
We vragen bewoners om een eigen situatie uit te lichten door de poster/sjabloon te downloaden en voor je raam te hangen of te krijtsprayen op een locatie. Woonoproer is niet aansprakelijk voor schade en houdt rekening met de omgeving, de krijtspray is tijdelijk en spoelt weg met de regen. Elk ander materiaal raden wij ten sterkste af.

Voor downloadbare sjablonen om zelf te printen ga naar www.woonoproer.nl of download ze hier via de website van woonopstand! Hou onze website in de gaten voor aankomende debatten, acties, research en Haarlemse wooneisen.Download sjablonen!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL