Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Huurdersactie Rochdale! – 30 maart 14:00

Vorig jaar is er flink actie gevoerd tegen de veel te hoge huren in Nederland. De huren zijn gruwelijk gestegen in de laatste tien jaar, gemiddeld met 35 procent. Meer dan 800.000 huurders hebben in Nederland dermate hoge woonkosten, dat ze overig noodzakelijk levensonderhoud niet meer kunnen betalen. Als protest hiertegen hebben duizenden mensen het afgelopen jaar de huurverhoging geweigerd.

Woningcorporaties reageren uiteenlopend op de actie van hun huurders, maar zijn er over het algemeen niet blij mee. Met grote regelmaat worden huurders door hun verhuurder geïntimideerd met dreigbrieven, e-mails, sms-berichten, telefoontjes, huisbezoeken, incassobureaus en soms wordt zelfs de deurwaarder ingeschakeld. Dat terwijl het gewoon je goed recht is om de huurverhoging te weigeren door deze niet te betalen! Ook van je wettelijk recht gebruikmaken en in 2023 de huurverhoging weigeren? Volg het Stappenplan van Wij Weigeren de Huurverhoging!

Woningstichting Rochdale, een van de oudste corporaties in Amsterdam en omgeving, maakt het bijzonder bont en stond toch al bekend om slecht onderhoud, huisuitzettingen en gebrekkige dienstverlening aan haar huurders. Een grote groep Rochdale-huurders, tegenstanders van de huurverhoging en andere sympathisanten gaan op donderdag 30 maart naar het hoofdkantoor van Rochdale in Amsterdam om daar hun onvrede te uiten en hun eisen te overhandigen. Wij Weigeren de Huurverhoging sluit zich daarbij aan en eist van Rochdale en alle andere woningcorporaties van Nederland: 

    1. Stop de dreigende huurverhoging per 1 juli 2023!

    2. Stop met het intimideren van huurders die meedoen aan onze huuractie!

    3. Bevries de huren voor minimaal 5 jaar!

Komt allen, samen staan we sterk en strijden we voor meerjarige huurbevriezing! Om wonen weer betaalbaar te maken en te houden!

Woningstichting Rochdale,

Bos en Lommerplein 303, Amsterdam

30 maart 14:00

Deze actie maakt deel uit van de Internationale Actieweek voor betaalbare woningen, van 25 maart tot en met 2 april 2023 met onder andere acties in ZaanstadAmsterdam, Haarlem, Arnhem & Den Bosch! Voor meer activiteiten en acties tijdens deze actieweek, houdt de Actie Kalender van Woonopstand in de gaten.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL