Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Wij eisen zeggenschap: democratiseer woningcorporaties

Woonopstand vindt het landelijke sloop en renovatie statuut a-sociaal en begrijpt niet dat de Woonbond dit aan haar leden durft voor te leggen. Het ondermijnt echte zeggenschap waar veel corporatiehuurders al jaren voor strijden. Als Woonopstand eisen wij dat dit statuut direct van tafel gaat en dat de democratisering van woningcorporaties op de agenda moet […]

Wij eisen zeggenschap: democratiseer woningcorporaties Meer lezen »

STOP DE VASTGOEDPROFITEURS!  | Actie bij Provada 11 juni 13:00

Woonopstand voert op 11 juni om 13.00 uur actie tegen de Nederlandse vastgoedprofiteurs bij de landelijke vastgoedbeurs Provada. Parasitaire vastgoedbeleggers, private (groot)grondbezitters, huisjesmelkers en andere roof-investeerders komen hier samen. Zij maken het leven van vele honderdduizenden mensen zuur. Deelnemers aan deze beurs zijn verantwoordelijk voor allerlei misstanden in de volkshuisvesting. Onzekerheid, flexibilisering, huisuitzettingen, onbetaalbaarheid, fraude, gentrificatie, noem het maar op. Op 11 juni onderhandelen zij, ook samen met gemeentes en rijksinstanties, over de toekomst van onze woon- en leefomgeving. De gevolgen van deze publiek-private samenwerking sloopt levens en maakt mensen dakloos. Dat moet stoppen!

STOP DE VASTGOEDPROFITEURS!  | Actie bij Provada 11 juni 13:00 Meer lezen »

Steunverklaring Woonopstand aan de studentenacties voor Palestina

Met verbijstering heeft Woonopstand kennisgenomen van het gewelddadige politieoptreden in Amsterdam en Utrecht tegen haar eigen studenten en docenten. Op vreedzame wijze protesteerden ze tegen de banden van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht met academische instellingen in Israël. Terecht eisen de betogers dat de Nederlandse universiteiten deze banden verbreken, omdat de academische wereld in Israël onderdeel uitmaakt van de institutionele structuur die de rechten van Palestijnen onderdrukt en van Israël een apartheidsstaat heeft gemaakt.

Steunverklaring Woonopstand aan de studentenacties voor Palestina Meer lezen »

Vacatures Woonopstand

Woonopstand bestaat uit een landelijke coalitie waarbij verschillende woonactiegroepen uit het hele land aangesloten zijn. We steunen en medeorganiseren acties en initiatieven door het hele land, en kunnen daar altijd meer hulp bij gebruiken. Wil jij een aantal uur per week of per maand vrijwillig inzetten om de woonbeweging in Nederland te versterken? Laat dan van je horen!

Vacatures Woonopstand Meer lezen »

WWDH UTRECHT | ACTIE BIJ STUW: STOP DE HUURVERHOGING

We zijn klaar met de jaarlijks terugkerende huurverhoging! Ieder jaar wordt de huur maximaal verhoogd zonder dat verhuurders bedenken of dat wel nodig is. Dit jaar is het tot wel 5,8%. Dat is 30 euro extra per maand, dat maakt voor sommige een gigantisch verschil. In deze dure tijden is het belangrijk dat er na het betalen van de huur nog voldoende overblijft voor andere, noodzakelijke, uitgaven!

WWDH UTRECHT | ACTIE BIJ STUW: STOP DE HUURVERHOGING Meer lezen »

Buurt- en actiecentrum geopend Den Bosch

Voor dit weekend hebben wij, een groep woningzoekende jongeren, een leegstaand appartement van Heimstaden bewoond aan de Esdoornstraat in Den Bosch. Wij zijn hiertoe overgaan om dat de wachtlijsten en wooncrisis enorm zijn en wij nu woonruimte nodig hebben. Wij kunnen niet langer toezien dat internationale sprinkhaanverhuurders onze volkshuisvesting privatiseren, sociale huur in de uitverkoop gooien of deze met onzekere en te dure huurcontracten verhuren.

Buurt- en actiecentrum geopend Den Bosch Meer lezen »

Haagse kraakbeweging kraakt pand Spui tegen leegstand en voor een vrijplaats in de Hofstad

Op zondag 7 april heeft de Haagse kraakbeweging de kraak van een jarenlang leegstaande dönerzaak met bovenwoningen aan het Spui kenbaar gemaakt. Het pand dat ex-CDA-bestuurslid Atom Zhou eind vorig jaar heeft aangekocht staat al jarenlang weg te rotten. Dit terwijl tienduizenden panden leeg staan, honderdduizenden op zoek zijn naar een woning, de daklozenopvang uitpuilt en er mensen sterven als direct gevolg van het leven op straat. Ons woonrecht blijft het onderspit delven ten opzichte van het eigendomsrecht van een kleine groep investeerders, huisjesmelkers en speculanten die profiteren van schaarste, woononzekerheid en leegstand. Met deze actie roepen we het stadsbestuur op om over te gaan tot verregaande crisismaatregelen om woonrechten te garanderen, d.m.v. onteigening, invoering van een leegstandsverordening en opheffing van het kraakverbod.

Haagse kraakbeweging kraakt pand Spui tegen leegstand en voor een vrijplaats in de Hofstad Meer lezen »

Woonopstand roept op tot actie tijdens debat over de Rotterdamse Woonvisie

Op 14 maart vergadert de gemeente Rotterdam over de nieuwe woonvisie.

De landelijke actiecoalitie Woonopstand, die in 2021 een grote demonstratie in Rotterdam organiseerde, benadrukt dat de nieuwe woonvisie van de gemeente Rotterdam nog altijd faalt. Daarom zal de Woonopstand in samenwerking met Bond Precaire Woonvormen (BPW) op 14 maart om 20.00 uur bij het Stadhuis tegen de nieuwe woonvisie actievoeren.

Woonopstand roept op tot actie tijdens debat over de Rotterdamse Woonvisie Meer lezen »

nl_NL