Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Vacatures Woonopstand

Woonopstand bestaat uit een landelijke coalitie waarbij verschillende woonactiegroepen uit het hele land aangesloten zijn. We steunen en medeorganiseren acties en initiatieven door het hele land, en kunnen daar altijd meer hulp bij gebruiken. Wil jij een aantal uur per week of per maand vrijwillig inzetten om de woonbeweging in Nederland te versterken? Laat dan van je horen!

Vacatures Woonopstand Meer lezen »

WWDH UTRECHT | ACTIE BIJ STUW: STOP DE HUURVERHOGING

We zijn klaar met de jaarlijks terugkerende huurverhoging! Ieder jaar wordt de huur maximaal verhoogd zonder dat verhuurders bedenken of dat wel nodig is. Dit jaar is het tot wel 5,8%. Dat is 30 euro extra per maand, dat maakt voor sommige een gigantisch verschil. In deze dure tijden is het belangrijk dat er na het betalen van de huur nog voldoende overblijft voor andere, noodzakelijke, uitgaven!

WWDH UTRECHT | ACTIE BIJ STUW: STOP DE HUURVERHOGING Meer lezen »

Buurt- en actiecentrum geopend Den Bosch

Voor dit weekend hebben wij, een groep woningzoekende jongeren, een leegstaand appartement van Heimstaden bewoond aan de Esdoornstraat in Den Bosch. Wij zijn hiertoe overgaan om dat de wachtlijsten en wooncrisis enorm zijn en wij nu woonruimte nodig hebben. Wij kunnen niet langer toezien dat internationale sprinkhaanverhuurders onze volkshuisvesting privatiseren, sociale huur in de uitverkoop gooien of deze met onzekere en te dure huurcontracten verhuren.

Buurt- en actiecentrum geopend Den Bosch Meer lezen »

Haagse kraakbeweging kraakt pand Spui tegen leegstand en voor een vrijplaats in de Hofstad

Op zondag 7 april heeft de Haagse kraakbeweging de kraak van een jarenlang leegstaande dönerzaak met bovenwoningen aan het Spui kenbaar gemaakt. Het pand dat ex-CDA-bestuurslid Atom Zhou eind vorig jaar heeft aangekocht staat al jarenlang weg te rotten. Dit terwijl tienduizenden panden leeg staan, honderdduizenden op zoek zijn naar een woning, de daklozenopvang uitpuilt en er mensen sterven als direct gevolg van het leven op straat. Ons woonrecht blijft het onderspit delven ten opzichte van het eigendomsrecht van een kleine groep investeerders, huisjesmelkers en speculanten die profiteren van schaarste, woononzekerheid en leegstand. Met deze actie roepen we het stadsbestuur op om over te gaan tot verregaande crisismaatregelen om woonrechten te garanderen, d.m.v. onteigening, invoering van een leegstandsverordening en opheffing van het kraakverbod.

Haagse kraakbeweging kraakt pand Spui tegen leegstand en voor een vrijplaats in de Hofstad Meer lezen »

Woonopstand roept op tot actie tijdens debat over de Rotterdamse Woonvisie

Op 14 maart vergadert de gemeente Rotterdam over de nieuwe woonvisie.

De landelijke actiecoalitie Woonopstand, die in 2021 een grote demonstratie in Rotterdam organiseerde, benadrukt dat de nieuwe woonvisie van de gemeente Rotterdam nog altijd faalt. Daarom zal de Woonopstand in samenwerking met Bond Precaire Woonvormen (BPW) op 14 maart om 20.00 uur bij het Stadhuis tegen de nieuwe woonvisie actievoeren.

Woonopstand roept op tot actie tijdens debat over de Rotterdamse Woonvisie Meer lezen »

Haagse organisaties in actie voor bevriezing van de huren!

Vanaf 1 juli zijn de woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Hof Wonen van plan de huren te verhogen met 5,3%, de hoogste huurverhoging in 30 jaar! Dat betekent voor veel mensen een lastenverhoging van meer dan € 30,- per maand, of € 360,- per jaar! Een actiecoalitie van SP Den Haag, BPW Den Haag, Haagse Stadspartij en Wij Weigeren de Huurverhoging eist daarom meerjarige huurbevriezing, om structurele lastenverlichting voor Haagse huurders in armoede te realiseren!

Haagse organisaties in actie voor bevriezing van de huren! Meer lezen »

Doe mee met de Housing Action Days 2024! | 27 maart tot 7 april

2023 was een jaar met toenemende sociale ongelijkheid, xenofobie, en repressie van sociale bewegingen en minderheden in Europa. Het is ook een jaar geweest waarin het hebben van een dak boven je hoofd voor steeds minder mensen vanzelfsprekend is geworden. Daarom roepen we samen met de European Action Coalition op tot een week lang aan decentrale woonacties door heel Europa! Organiseer en mobiliseer mee!

Doe mee met de Housing Action Days 2024! | 27 maart tot 7 april Meer lezen »

UITNODIGING LANDELIJKE VOORBEREIDINGSBIJEENKOMST – DOE MEE AAN DE CAMPAGNE TEGEN DE HUURVERHOGING!

12/01/24 – Beste medestanders, wij hopen dat deze uitnodiging jullie bereikt in goede gezondheid. In reactie op de dreigende huurverhogingen die het hoogst zijn in 30 jaar, roepen we alle huurders op om zich te verenigen en deel te nemen aan onze landelijke actiebijeenkomst op 3 februari in Den Bosch. Samen kunnen we een vuist maken in de strijd voor betaalbare huisvesting.

UITNODIGING LANDELIJKE VOORBEREIDINGSBIJEENKOMST – DOE MEE AAN DE CAMPAGNE TEGEN DE HUURVERHOGING! Meer lezen »

nl_NL