Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

STOP DE VASTGOEDPROFITEURS!  | Actie bij Provada 11 juni 13:00

Woonopstand voert op 11 juni om 13.00 uur actie tegen de Nederlandse vastgoedprofiteurs bij de landelijke vastgoedbeurs Provada. Parasitaire vastgoedbeleggers, private (groot)grondbezitters, huisjesmelkers en andere roof-investeerders komen hier samen. Zij maken het leven van vele honderdduizenden mensen zuur. Deelnemers aan deze beurs zijn verantwoordelijk voor allerlei misstanden in de volkshuisvesting. Onzekerheid, flexibilisering, huisuitzettingen, onbetaalbaarheid, fraude, gentrificatie, noem het maar op. Op 11 juni onderhandelen zij, ook samen met gemeentes en rijksinstanties, over de toekomst van onze woon- en leefomgeving. De gevolgen van deze publiek-private samenwerking sloopt levens en maakt mensen dakloos. Dat moet stoppen!

Op Provada sluiten beleggers overeenkomsten en besluiten ze hoe onze steden en dorpen er uit komen te zien. Achter gesloten deuren gaan de grote verdieners aan de wooncrisis zogenaamd “volkshuisvesting” bespreken. Maar al jaren wordt er vooral gesproken over de wooncrisis, en blijven maatregelen om deze crisis op te lossen uit. Integendeel, de crisis is alleen maar verergerd. We zitten in de grootste wooncrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. En beleggers hebben alle mogelijkheden om misbruik te maken van deze woningschaarste. 

Waarom gaan we bij Provada staan?

Provada is alles wat mis is met onze volkshuisvesting. De deelnemers aan Provada zien huisvesting namelijk als een verdienmodel, een markt waar een huis niet is om in te wonen, maar om extreem veel winst op te maken. Dit heeft tot gevolg dat wonen onbetaalbaar is geworden en hele steden onbewoonbaar voor mensen met gewone inkomens. Huisvesting is een fundamenteel mensenrecht, onze rechten worden geschonden en de vastgoedprofiteurs worden stinkend rijk. Maar dit jaar staan ook wij, de bewoners, op Provada, en ze zullen ons horen. Huizen zijn er voor mensen en niet voor winst! 

Wij roepen op:

 • Prioriteer het uitbannen van dakloosheid en voorkom precair en te duur wonen. 
 • Onteigening van leegstaande panden, braakliggende bouwgrond en huisjesmelkers.
 • Stop met het subsidiëren van parasitaire beleggers.
 • Stop met de verkoop en onnodige sloop van sociale huurwoningen.
 • Maak een einde aan de financialisering van huisvesting en grond.
 • Een eind aan gentrificatie en segregatie van de stad.

https://wegmetprovada.nl

Toon je solidair met deze actie en mobiliseer je achterban! Neem de persverklaring over op je website en/of sociale mediakanalen en mobiliseer mee! We zien jullie op 11 juni bij de RAI Amsterdam. Steun je onze eisen tegen de vastgoedprofiteurs van Provada? Onderteken de oproep als organisatie:

Onderteken

  Actiemateriaal bestellen

  Bestel nu posters, flyers of stickers en help mee met de mobilisatie voor 11 juni! Bestellen via de Bond Precaire Woonvormen Webshop

  Deel dit bericht:

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  WhatsApp
  Email
  nl_NL