Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Woonopstand verbaasd over voortijdige afdoening motie ‘Evalueren in dialoog’ over politieoptreden

In een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad zegt burgemeester Aboutaleb dat hij de motie ‘Evalueren in dialoog’ die op 11 november 2021 door de raad is aangenomen “als afgedaan te beschouwen”. Er is echter nog geen publieke zienswijze van de politie/driehoek en er heeft geen gesprek tussen de driehoek en Woonopstand plaatsgevonden. Woonopstand reageert in een brief aan de gemeenteraad.

Met verbazing heeft Woonopstand de brief van 24 december 2021 “Motie Evalueren in dialoog en toezeggingen bij het debat over de Woonopstand” gelezen. In deze brief aan de Rotterdamse gemeenteraad informeert burgemeester Aboutaleb de raadsleden over de motie ‘Evalueren in dialoog’ die op 11 november 2021 door de raad is aangenomen. Aboutaleb zegt in de brief de motie “als afgedaan te kunnen beschouwen”, zonder dat sprake is geweest van publicatie van een zienswijze door de politie/driehoek en zonder dat er een gesprek tussen de driehoek en ons, Woonopstand, heeft plaatsgevonden. De brief van Aboutaleb staat op de agenda van de commissievergadering Veiligheid en Bestuur van 20 januari 2022.

Woonopstand eist nog altijd verantwoording voor het absurde, gewelddadige en verwerpelijke politieoptreden tijdens de demonstratie op 17 oktober 2021 in Rotterdam. Een gesprek op gelijke voet kan daar een onderdeel van zijn. In reactie op de motie hebben wij op 17 november 2021 een brief gestuurd aan burgemeester Aboutaleb, waarin wij enkele voorwaarden stellen aan de dialoog: wij wachten eerst de publieke zienswijze van de politie af, en wij willen niet aan tafel met de Officier van Justitie zolang er strafzaken lopen. Deze eisen zijn niet onredelijk en passen volgens ons in de bedoeling van de motie. De inhoud en de consequenties van onze voorwaarden zijn helaas door burgemeester Aboutaleb niet juist verwoord in zijn brief aan de raad. We vragen de gemeenteraad om de motie nog niet als afgedaan te beschouwen.

Lees onze brief aan de gemeenteraad hier.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL