Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Woonprotest Actie | 28 oktober Den Haag

Op 28 oktober voert Woonprotest actie tegen de wooncrisis, de vastgoedindustrie, het wanbeleid van de overheid en de ambitieloze plannen van de meeste politieke partijen. Met nieuwe, concrete en onmiddellijke eisen.

Locatie: Koekamp, Den Haag
Tijd & Datum: 13.00, op 28 oktober
Om op de hoogte te blijven, sluit je aan bij het Telegram-kanaal.

Terwijl dakloosheid en de wachtlijsten voor sociale huur blijven toenemen, financiert het rijk vooral de bouw van villawijken, luxe woontorens en schamele containerwoningen. Er wordt te weinig ingezet op de betaalbare en vaste woningen die nodig zijn om de wooncrisis op te lossen. Projectontwikkelaars en grondbezitters wagen zich in veel gevallen aan grondspeculatie, en stellen ten behoeve van hun winsten de bouw van woningen bewust uit als de grondprijzen te laag zijn. Op deze manier profiteert een complex van projectontwikkelaars, grond- en vastgoedbezitters en huisjesmelkers van de schaarste.

Dat systeem is onrechtvaardig en onhoudbaar. De overheid moet regie nemen om het belang van huurders en woningzoekenden voorop te stellen en niet de winsten van de vastgoedindustrie. Op naar een democratische, eerlijke en toegankelijke volkshuisvesting!

Meer op woonprotest.nl en via Telegram

Deze actie is in samenwerking met kameraden uit de coalitie Woonopstand en De Beweging

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL