Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Studentenhuisvestingprotest Nijmegen! – 9 maart 16:00

Met een landelijk tekort van 26.500 studentenwoningen en de prognose dat dit getal dat de komende 8 jaar zal verdubbelen is er sprake van een extreme wooncrisis voor studenten in Nederland. Met name in Nijmegen is woningnood gigantisch: Het aantal studenten op de wachtlijst bij SSH& is bijvoorbeeld in een jaar verdubbeld tot 6.000, dat terwijl de studentenwoningcorporatie in hun huidige plannen het aanbod tot 2030 slechts met zo’n duizend kamers zal verhogen.

Naast het gigantische tekort worden de huurprijzen van bestaande kamers steeds onbetaalbaarder voor de gemiddelde student. Een groot deel van het probleem ligt in het feit dat ongeveer de helft van studerend Nijmegen huurt in een ongereguleerde particuliere sector waar huisjesmelkers hun eigen gang kunnen gaan. Internationale studenten, die door discriminatie praktisch uitgesloten zijn van deze particuliere sector, worden bovendien aangetrokken door de Radboud en HAN om vervolgens via de ‘short-stay’-contracten van SSH& structureel dakloos te worden gemaakt. Wij eisen de afschaffing van deze tijdelijke contracten, de uitbreiding van sociale huur, de voorziening van noodopvang en een aanpak van huisjesmelkers!

Kom daarom op 9 Maart om 16:00 naar Kelfkensbos om op het AKKU studentenhuisvestingsprotest je stem te laten horen en de gemeente, de onderwijsinstellingen en SSH& tot actie te dwingen!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL