Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Op 4 november bespreekt de Rotterdamse gemeenteraad het politieoptreden tijdens de Woonopstand van 17 oktober. Ben je net als wij boos over het absurde en gewelddadige politieoptreden en wil je dit de gemeenteraad laten weten? Dan kun je 2 dingen doen: een brief sturen voor de actualiteitenraad en/of inspreken tijdens de raadscommissie Veiligheid en Bestuur. Hou er rekening mee dat je niet anoniem kunt inspreken. De gemeente en politie komen hierdoor te weten wie jij bent. Op 4 november zijn er 2 vergaderingen van de gemeenteraad waar het politieoptreden besproken wordt of kan worden. 

Om 10:00 is de “actualiteitenraad”, daar staat het politieoptreden op de agenda. Je kunt hier niet mondeling inspreken, maar je kan wel een brief mailen ([email protected]). Doe dit voor woensdag 3 november 15:00. Meer informatie over de actualiteitenraad en andere brieven zijn te vinden via deze link.

Dezelfde dag om 14:00 vergadert de raadscommissie Veiligheid en Bestuur. Daar staat het politieoptreden (nog) niet op de agenda. Wij roepen de Commissie op om inspreken toe te laten, omdat dit de enige mogelijkheid is voor burgers om in te spreken en voor raadsleden om direct vragen te stellen aan insprekers. Om in te spreken moet je je uiterlijk op dinsdag 2 november om 14:00 aanmelden bij de griffie: [email protected] of 0102673400. Meer info via deze link.

Woonopstand laat het hier niet bij zitten en roept Burgemeester Aboutaleb en locoburgemeester Van Gils ter verantwoording. Woonopstand zal de gemeente laten weten dat het absurde verwerpelijke en gewelddadige politieoptreden echt niet kan en dan ons demonstratierecht beschermd moet worden.

Lees ook onze persverklaring na aanleiding van het politiegeweld en deel je eigen ervaring met het politieoptreden tijdens de Woonopstand op 17 oktober via [email protected] of via het contactformulier onderaan onze persverklaring. Op 3 en 4 november organiseert een brede coalitie een demonstratie tegen politiegeweld voor het Stadhuis. Lees de oproep en de eisen van deze demonstratie hier.

nl_NL