Woonopstand

- landelijke woonbeweging -

Woonopstand nodigt jullie uit voor twee strategiedagen op zaterdag 21 mei (Den Bosch) en zondag 3 juli. Van 10:30 – 18:00 (Amsterdam of Utrecht). De strategiedagen worden ondersteund door Stroomversnellers.

WAAROM DEZE STRATEGIEDAGEN?

Na de woonopstand demo’s verspreid over het land van de afgelopen maanden, waarbij tienduizenden mensen op straat ging uit protest tegen de wooncrisis, willen we de balans opmaken en vooruit kijken welke stappen nodig zijn om de woonstrijd echt te winnen.

De wooncrisis staat nu duidelijk op de politieke agenda, en dat is winst! Maar welke stappen zijn is er nu verder nodig om onze eisen ook echt binnen te halen en een radicaal ander woonbeleid te realiseren? Hoe organiseren we ons zodat we een nog sterkere beweging worden? En welke acties brengen ons dichter bij ons doel?

De woonopstand coalitie bestaat uit veel verschillende organisaties, en daar zijn er de laatste tijd flink wat nieuwe groepen bij aangesloten. Dat is mooi, maar de uitdaging is ook enorm. Daarom willen we nu samen tijdens 2 strategiedagen de tijd nemen om een plan maken om te winnen en nog dichter naar elkaar toe te groeien. Zodat we daarna met een duidelijk plan en een sterk team verder kunnen strijden voor het recht op wonen!

Dus zorg dat jouw organisatie erbij is! Er is plek voor 1 à 2 deelnemers per organisatie.

Om van de strategiedagen een succes te maken, willen we graag dat deelname vanuit zo veel mogelijk organisaties is verzekerd.

We zoeken daarbij deelnemers die:

actief betrokken zijn bij de eigen organisatie;
actief zijn binnen de coalitie Woonopstand;
van plan zijn daar nog enige tijd mee door te gaan;
namens hun organisatie kunnen spreken en resultaten van de strategiedagen kunnen terug koppelen binnen de eigen organisatie
beide dagen aanwezig kunnen zijn

Praktisch

Het gaat om twee volle dagen van 10:00 tot 18:30. Na afloop is er de gelegenheid om een hapje te eten. Omdat de dagen op elkaar voortbouwen, vragen we deelnemers om beide dagen van begin tot eind aanwezig te zijn.

Coronaveiligheid: we willen zo veel mogelijk voorkomen dat deelnemers besmet raken. Daarom vragen we jullie om van te voren even een zelftest te doen (zelftest ook bij de ingang beschikbaar als je er zelf geen hebt).

We zullen de ruimte zo goed mogelijk ventileren en als je extra bescherming wil kun je gerust een mondkapje dragen.

Inhoud

Tegen welke problemen lopen we nu aan en wat zijn precies de oorzaken daarvan? Voor welke veranderingen staan we en welke tegenmacht moeten wij organiseren om die te verwezenlijken?

We maken een analyse van het krachtenveld binnen de wooncrisis. We maken een analyse van de sterktes en zwaktes binnen de coalitie Woonopstand en hoe we daarop het beste kunnen acteren.

Dag 1: Met welke strategie kunnen we de woonstrijd winnen?

Dag 2: Hoe kunnen we ons als coalitie verder organiseren om te winnen? Met welke concrete acties kunnen we de komende tijd sterker worden?

Begeleiding

De strategiedagen worden begeleid door Stroomversnellers, een trainersorganisatie van en voor sociale bewegingen. Stroomversnellers werkt met interactieve methodes van leren in een groep. Bereid je voor op twee dagen met gevarieerde werkvormen, waarbij iedereen zo veel mogelijk kan bijdragen aan het werken aan een gezamenlijke strategie voor de coalitie Woonopstand.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 1 mei aanmelden door het formulier op deze pagina in te vullen.

We hebben beperkte plaatsen. Je hoort uiterlijk  9 mei of je kan deelnemen. Deelname is gratis. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

    nl_NL